Vieringen voor Mohamed Morsi overwinning.

Vieringen voor Mohamed Morsi overwinning.

Met de eerste gekozen leider van Egypte, Mohamed Morsi, SCAF niet meer zal worden verzorgen van een vierde militaire dynastie en treedt verschillende graden van machtsstrijd alleen voor de brute kracht te ontdekken kan alleen neemt u tot nu toe.

Subtiliteit is niet een belangrijk kenmerk van de Egyptische landschap, of je kijkt naar de openlijke religieuze vroomheid, de nadruk op de titel van een persoon, de geur royaal gespoten, dat luidt een persoon komst van 15 meter afstand, de imposante piramides, of langdurige verdediging rechter Farouk Sultan's van het 'goddelijk gesanctioneerde' kiescommissie voordat hij kon rond te krijgen om gewoon de aankondiging van de presidentiële winnaar. Toch is de minst subtiele van een Egyptische agentschap moet de competitie van "buitengewone" gentlemen - de Hoge Raad van de Strijdkrachten (SCAF). In beslag nemen van alle geledingen van de overheid, het rippen van de grondwet en preventief defanging de Morsi voorzitterschap, SCAF niet alleen getracht de zelfbenoemde 'Revolution 2.0' in een 'dictatuur 2.0' te zetten, maar hebben gedaan met een zekere mate van roekeloosheid, wanhoop en gebrek aan fantasie die hun hand laat nog meer blootgesteld dan voorheen.

Het decoderen van de sociaal-politieke hiërogliefen luidt als volgt: Nieuwe politiek (revolutionairen en liberalen) met tegenzin verenigd met religieuze politiek (Moslim Broederschap) om de eenheid tussen oude politiek te bestrijden (Felul, Voormalige regime overblijfselen onder leiding van Ahmed Shafik) en militaire politiek (SCAF). Oude politiek (en de heropleving van de corrupte patronage netwerken) is behandeld een dodelijke slag. Nu een groot aantal revolutionairen zich vast in een verstandshuwelijk met de Moslim Broederschap te nemen op de militaire raad en hun aanvullende constitutionele aangifte, de timing van de volgende parlementsverkiezingen in het bijzonder en een pijnlijk-langzame overgang in het algemeen.

De Moslim Broederschap electorale kracht moet niet worden overschat. Vorige maand presidentsverkiezingen geïllustreerd dat de keuze tussen een seculiere kandidaat als Hamdeen Sabahi en felul / islamisten, inwoners van Caïro en in het bijzonderAlexandrijnen, zal het overgrote deel gaan voor de voormalige. De Broederschap kan zich niet veroorloven om de stedelijke centra te vervreemden als het gaat om het besef dat progressieve politiek de overhand in de grootste steden van Egypte heeft.

Zeg dat er een deal werd gevonden tussen SCAF en de Broederschap, heeft de geschiedenis keer op keer dat het nooit duurt, vaak ten koste van het welzijn van Egypte. Dit verklaart ook waarom revolutionairen en liberalen, die geboycot de run-off verkiezingen proberen te profiteren van een onvermijdelijke SCAF-Broederschap botsing en een derde politiek-maatschappelijke stroming voeden.

Wat men maakt van de Morsi overwinning, heeft de nieuwe president erfde een martial realiteit dat zal hem dwingen om te gaan met koperen het leger consolidatie van de macht over het veiligheidsapparaat, civiel bestuur, en 18 van Egypte's 27 provincies die op dit moment onder leiding van gepensioneerde generaals . Niet te vergeten de SCAF loyalisten aangeworven of worden vastgehouden in belangrijke ministeries en industrieën. Hij zal te maken hebben met deze tegelijkertijd te streven naar een wreed economie te doen herleven - het aanpakken van 12.4 procent werkloosheid (werkloosheid onder jongeren: 25 procent), 40 procent onder de armoedegrens leeft, de hervorming van het disfunctionele onderwijssysteem, arbeidsrecht, overheidsfinanciën, het aantrekken van investeerders weer en het omkeren van de angstaanjagendhoge misdaadgolf- Hoewel niet verboden terrein op off-gebonden de militaire economisch imperium, die naar verluidt tot omvat tot 40 procent van de economie van het land. De structurele spanningen die de 2011 Egyptische revolutie ontstoken zijn nog aanwezig. Zo zijn stakingen geweest aan de gang en nog steeds hit op het zenuwcentrum van economische ondernemingen SCAF's.

Ondanks de Egyptische aandelenmarkt stijgt 6.7 procent als gevolg van de vreedzame Morsi triomf,Fitch Ratingsmerkt op dat globaal genomen "recente [SCAF] ontwikkelingen zullen waarschijnlijk het risico van verdere sociale onrust toenemen en verpletteren alle hoop op een verandering in het economische beleid. Maar in een extreem geval kan dit leiden tot een tweede omwenteling, en dus een langere periode van politieke onzekerheid. "

SCAF en het oude regime volmachten hebben lang verwikkeld in een strijd van harten en geesten om de schuld van de economische van het land ellende pin op de revolutie en hun aanhangers om de oude orde of een aantal belangrijke schijn van het te bewaren. Dit is de reden waarom de economie wordt geconfronteerd met een dreigende crash juist door SCAF's verlengen van de overgang in een reeks van kortzichtige exploits die bedroeg niet meer dan de macht grijpen. Toerisme in verval, bijvoorbeeld, was minder te maken met revolutionairen en islamisten, en nog veel meer te maken met de staat arresteren activisten van maatschappelijke organisaties en luchten xenofobe commercials.

Dit heeft geleid tot de verdenking dat Morsi wordt opgezet om te falen en landelijke woede maken voor de verslechterende economie. Toch zijn bevoegdheden zijn zo schaamteloos beperkt men zich afvragen hoe SCAF zal slagen de gemeenschappelijke Egyptische con op straat, laat staan ​​de Broederschap organisatorische apparaat dat kan vrij effectief worden ingezet om populaire druk te wakkeren. Morsi kan helpen om eventuele toekomstige openbare weerslag te verzachten door het verspreiden van de verdeling van arbeid en het creëren van de inclusieve kabinet hij heeft beloofd die een beroep doen liberalen, revolutionairen, Kopten en vrouwen.

Het publiek is ongetwijfeld uitgeput met de sociaal-economische onzekerheden, maar de ingrediënten die ervoor zorgen dat vonken massale protesten zijn er nog steeds. Er is een generatie oorlog van legitimiteit die SCAF wel of niet begrijpen. Ondanks hun verschillen, hebben de revolutionairen en de islamisten oogstte meer straat cred van de 25 januari Egyptische revolutie dan wie dan ook. Die 18 cataclysmische dagen hebben verlaten Egypte met Sampler een Whitman's van mythen, symbolen, constructies, martelaren, grieven, en verhalen, net als de daaropvolgende belangrijke brandhaarden (Masperobloedbad, Mohamed Mahmoud strijd, Cabinet moorden, Port Said tragedie en meer) die sinds de groeiende publiek van onverschrokken jeugd (en een groot deel van het publiek) geïnspireerd. Dit is ondersteund door middel van sociale media, satelliet-tv, en op straat. Dit alles wordt tegen de hiërarchische en communique-kondigen archaïsche generaals met hun versleten mythen van 'revolutie' de 1952 en de 1973 oktober oorlog. Wat mystiek het leger had geleidelijk uitgehold als lichamen werden verpletterd onder tanks opMasperoen vrouwelijke activisten werden stampte op door kaplaarzen.

Bovendien, in het post-revolutionaire en anti-autoritaire klimaat van Egypte, kan brute kracht alleen neemt u tot nu toe. SCAF is niet van plan om te verzorgen van een vierde militaire dynastie, maar het leger niet terugtrekt in de kazernes in de nabije toekomst.

De uitgebreide revolutie kan zijn dat veel verder bloedige twist te nemen en zet voor de militaire elites uiteindelijk komen rond om te zien dat het in hun (en het land) op lange termijn in het belang van een levensvatbare democratische Egypte te materialiseren met de nodige checks and balances dat een gezonde toestand vereist functioneren om. Voor nu, zal de revolutionairen, liberalen en zelfs islamisten moeten meer effectief te organiseren in een samenhangend blok en een gezamenlijke inspanning uit te oefenen als zij hopen om meer te doen dan alleen maar het aroma van een deSCAFinated Egypte ruiken.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in het onafhankelijke online magazinewww.opendemocracy.net.

De meningen die in dit artikel zijn van de auteur zelf en komen niet noodzakelijk overeen MuslimVillage.com'S redactionele beleid.